Fungální pentosanáza a ß-glukanáza pro degradaci ß-glukanů a pentosanu při výrobě sladu a piva.
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Popis produktu
Beerzym® PENTA je speciální tekutý enzym pro odbourávání pentosanu a glukanů ve sladu, mladině a v zeleném a hotovém pivu.
Hlavní aktivity enzymu jsou založeny na různých hemicelulázách (hemiceluláza endo-1,4-ß-D-mananáza EC.3.2.1.78, endo-1,4-ß-D-xylanáza EC 3.2.1.8, endo -1,3-ß-D-xylanáza EC 3.2.1.32 a exo-1,4-ß-D-xylosidáza EC 3.2.1.37) a ß-glukanázy (endo-1,3 (4)-ß-D-glukanáza EC 3.2.1.6 a endo-1,4-ßglukanáza EC 3.2.1.4).Degradace pentosanu a ß-glukanů vede ke zkrácení doby klíčení a ke snížení množství ß-glukanů ve sladu. V pivu snižuje viskozitu což zlepšuje filtrovatelnost, zejména u piv používajících surová zrna nebo sladovou pšenici, žito, oves nebo kukuřici. Jako endo-enzym
Beerzym® PENTA hydrolyzuje 1,4 ß-glykosidické vazby v hemicelulózách a pentosanech (arabinoxylan), jakož i v celulóze, licheninech a jiných glukanech. 1,4 ß-glykosidické vazby se vyskytují zejména u ječmene, pšenice a žita. Jejich hydrolýza je štěpí na pentózy a hexózy.
Při aplikaci Beerzym® PENTA dodržujte všechna federální, státní a místní pravidla a předpisy.
Charakteristiky enzymu rozsah aktivity enzymu je mezi pH 2,5 a 6,5, s optimem při pH 4,5. Teplotní rozsah je mezi 4 °C a 65 °C pro pentosanázu (xylanáza) a mezi 15 °C a 75 °C pro ß-glukanázu, s teplotním optimem 50 °C pro pentosanázu (xylanáza) a 70 °C pro ß-glukanázu. Diagramy 1 a 2 ukazují vliv teploty a hodnoty pH na enzymatickou aktivitu pentosanázy (xylanázy).
Vážení zákazníci,
dovolujeme si Vás
informovat, že jsme na e-shopu nainstalovali vyhledávací nástroj
Doofinder, za účelem zlepšení vnitřního vyhledávání.
Nabízí rychlé, relevantní a personalizované výsledky. Nástroj má pomoci Vám, zákazníkům, snadněji najít to, co hledáte.
Prosíme Vás proto o zpětnou vazbu, kterou můžete uvést v objednávce do POZNÁMKY.
Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat:
eshop@proneco.cz.
Děkujeme za Váš čas a
pochopení.