Pšeničný špaldový slad.
Slad z pšenice Špaldy®.
Špalda je druh pravěké pšenice, která se pěstovala už před 8000 lety a postupem času ustoupila novým šlechtěným pšeničným odrůdám. Má vyšší podíl minerálních látek a bílkovin, než klasická pšenice, proto v současnosti zažívá renesanci v odvětví zdravé výživy. Slad ze špaldy je málo známý, tradičně se používá ve Švýcarsku a Německu do piv typu Dinkelbier. Špalda má oproti klasické pšenci typicky oříškvou chuť. Tato surovina otevírá nové dimenze domovarnického experimentování. Lze z ní vařit piva jak na způsob klasických pšeničných pivních stylů, tak zabrousit např. do piv typu Saison, Wild Ale, Bock nebo totálně popustit uzdu fantazii. Barva 3 - 5 EBC Celkový podíl ve směsi sladů až 80 % Vyrábí sladovna Weyermann.
*Na tento produkt se nevztahuje zákaznická sleva.
Vážení zákazníci,
dovolujeme si Vás
informovat, že jsme na e-shopu nainstalovali vyhledávací nástroj
Doofinder, za účelem zlepšení vnitřního vyhledávání.
Nabízí rychlé, relevantní a personalizované výsledky. Nástroj má pomoci Vám, zákazníkům, snadněji najít to, co hledáte.
Prosíme Vás proto o zpětnou vazbu, kterou můžete uvést v objednávce do POZNÁMKY.
Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat:
eshop@proneco.cz.
Děkujeme za Váš čas a
pochopení.