Lyofilizované suché vinné kvasinky
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Ve spolupráci s HBLA Klosterneuburg vyselektovaný kmen kvasinek Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, použitelný jak pro klasické "G V" tak pro výrobu mohutných "Reserve".
Pozn. byl prokázán pozitivní vliv na organoleptické vlastnosti Veltlínského Zeleného zrajícího na kvasnicích Oenoferm Veltliner metodou "Sur Lies" viz. Pavelescu, Dragos & Fiechter et. Al. Sensory and chemical characteristics of wines from the variety "Grüner Veltliner" in connection with the sur lie method. Mitteilungen Klosterneuburg. 62. 21-30. (2012)
POPIS VÝROBKU
Oenoferm® Veltliner jsou vhodné pro vinifikaci všech Veltlínových odrůd (Veltlínské Zelené, Červené, Červené Ranné/Malvasia aj.).a jim podobných odrůd. Senzorickou analýzou byl potvrzen pozitivní vliv kmene Oef. Veltliner na obsah sesquiterpenu Rotundonu, zodpovědného za kořeněnou chuť a aroma černého pepře. Rotundon je obsažen zejména ve slupkách, vhodná je tedy macerace a použití enzymů, k rychlejšímu rozkladu pletiv obsahujících tuto sloučeninu např. Trenolin Super+, Trenolin Frio, Trenolin FastFlow DF. Jedná se o silně kvasící kmen s dobrou výtěžností alkoholu Saccharomyces cerevisiae var. bayanus schopný dokvášet i při nízkých teplotách. Koreluje tak s požadavky technologie při vinifikaci této fenomenální odrůdy.
Povolený podle současných platných zákonů a nařízení EU. Testován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
Doporučená teplota fermentace 14 - 17 °C. Dodržujte fermentační protokol uváděný výrobcem k dosažení požadovaných výsledků.
Vážení zákazníci,
dovolujeme si Vás
informovat, že jsme na e-shopu nainstalovali vyhledávací nástroj
Doofinder, za účelem zlepšení vnitřního vyhledávání.
Nabízí rychlé, relevantní a personalizované výsledky. Nástroj má pomoci Vám, zákazníkům, snadněji najít to, co hledáte.
Prosíme Vás proto o zpětnou vazbu, kterou můžete uvést v objednávce do POZNÁMKY.
Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat:
eshop@proneco.cz.
Děkujeme za Váš čas a
pochopení.