Lyofilizované suché vinné kvasinky
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Saccharomyces cerevisiae kmen D68/73 byl selektovaný v německém regionu Rheingau ze zdejších vinic. Zaručuje tak autentický, odrůdový ovocně-minerální projev odrůdy Ryzlink Rýnský v její nejčistší podobě.
POPIS VÝROBKU
Povolený podle současných platných zákonů a nařízení EU. Testován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
Regulací teploty fermentace je možné ovlivnit finální ráz vína. Při chladnější fermentaci (17 - 19 °C) je podporované uvolňování zejména aromatických látek připomínajících meruňky a broskve (Decen-1-yl Cyklopentanon), (Eugenol).
Při vyšších teplotách (20 - 22 °C) jsou metabolizované zejména látky připomínající žluté ovoce a mango (zejména 4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone/HDMF a další.
Harmonický projev také u vín s vyšším zbytkovým cukrem.
Kvasinkový kmen se nehodí pro styl tzv. "Petrolejových" Ryzlinků, neboť potlačuje formování TDN (Trimethyl-DihydroNaftanelu).
Má sklon k vyšší pěnivosti během fermentace. Střední až vyšší nárok na dusíkatou výživu.
Dodržujte fermentační protokol doporučovaný výrobcem. Vhodné zvýšení teploty na 20 - 22 °C v druhé polovině alkoholové fermentace.
Vážení zákazníci,
dovolujeme si Vás
informovat, že jsme na e-shopu nainstalovali vyhledávací nástroj
Doofinder, za účelem zlepšení vnitřního vyhledávání.
Nabízí rychlé, relevantní a personalizované výsledky. Nástroj má pomoci Vám, zákazníkům, snadněji najít to, co hledáte.
Prosíme Vás proto o zpětnou vazbu, kterou můžete uvést v objednávce do POZNÁMKY.
Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat:
eshop@proneco.cz.
Děkujeme za Váš čas a
pochopení.