Lyofilizované suché vinné kvasinky pro výrobu červených vín
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Kvasinky určené pro výrobu tělnatých, dobře strukturovaných červených vín, s vedlejší schopností stabilizace anthokyanů.
POPIS VÝROBKU
Oenoferm® Color je speciálně vybraná, čistá, sušená, kultura kvasinek Saccharomyces cerevisiae var. bayanus. Při výběru byl kladen zvláštní důraz na extrakci barvy a její stabilizaci. Oenoferm® Color disponuje enzymy, které napomáhají uvolňování anthokyanových barviv ze slupek hroznů.
Doporučená teplota fermentace
18 - 28 °C.
Aromatický profil
Elegantní projev zralého bobulového ovoce, jemně kořenité, oříškové a lehce pálené tóny.
Tolerance alkoholu 16 % obj.
Rychlý nástup fermentace.
Požadavky na dusíkatou výživu průměrné.
Možný průběh MLF během a po alkoholové fermentaci.
Zvýšený podíl vzniklého glycerolu při vyšších teplotách fermentace.
Zvláště vhodné pro zvýraznění barvy zpracované odrůdy.
Vhodné odrůdy Dornfelder, Pinot Noir (RM), Modrý Portugal, Zweigeltrebe, Frankovka, Cabernety, Merlot, Svatovavřinecké.
Vhodné použití pro vinifikaci vín s potenciálem zrání v dřevěných sudech.
Oenoferm® Color se také hodí pro mošty získané metodou "termoflash" (pozn. rychlé zahřátí a zchlazení rmutu pro výrobu červeného vína). Oenoferm® Color napomáhá vínům získat potenciál potřebný ke zrání v dřevěných sudech.
Povolené dle všech právních norem a předpisů ES (934/2019). Laboratorně testováno na čistotu a kvalitu.
Vždy dodržujte protokol uváděný výrobcem k dosažení požadovaných výsledků.
Vážení zákazníci,
dovolujeme si Vás
informovat, že jsme na e-shopu nainstalovali vyhledávací nástroj
Doofinder, za účelem zlepšení vnitřního vyhledávání.
Nabízí rychlé, relevantní a personalizované výsledky. Nástroj má pomoci Vám, zákazníkům, snadněji najít to, co hledáte.
Prosíme Vás proto o zpětnou vazbu, kterou můžete uvést v objednávce do POZNÁMKY.
Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat:
eshop@proneco.cz.
Děkujeme za Váš čas a
pochopení.