Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Koncentrát na výrobu 16 nebo 23 l ležáku.
K tomuto výrobku doporučujeme přikoupit 2 kg kvasného cukru (nejlépe dextrozy).
Návod k přípravě Finlandia home brew kit
Základní metoda vaření všech typů piv od tohoto výrobce je stejná. Množství použitého cukru a vody závisí na typu piva a je uvedeno v tabulce. Při přípravě domácího piva je důležité, aby všechny nádoby byly čisté. Po umytý, všechny nádoby důkladně opláchněte teplou vodou, nebo sterilizujte. Pokud používáte pramenitou vodu, je nutné před použitím převařit a opět ochladit. Voda z vodovodu je dostatečně mikrobiologicky čistá.
1. Příprava mladiny
Vložte plechovku do teplé vody na 10 -15 minut, aby byl tekutější obsah. Nalejte do dezinfikované kvasné nádoby, plechovku propláchněte 1 litrem teplé vody a přilejte do kvasné nádoby. Přidejte cukr nebo dextrózu (viz tabulka) a ještě 2 litry teplé vody. Míchejte do úplného rozpuštění. Přilejte studenou převařenou vodu na požadované množství (viz tabulka) a dobře promíchejte.
2. Začátek kvašení
Můžete nasypat sušené kvasinky přímo na hladinu, ale kvašení začne rychleji pokud kvasinky nejdříve rehydrujete. Rozmíchejte suché kvasinky ve 2 dcl mladiny, kterou máte připravenu v kvasné nádobě. Ty se po chvíli probudí a začnou kvasit. Po 15-20 minutách se tato směs vylije zpět do kvasné nádoby a zamíchá se.
3. Primární kvašení
Na kvasnou nádobu nasaďte víko s kvasnou zátkou. Nechejte kvasit při pokojové teplotě (20-25 °C) 3-7 dní. Až se proces kvašení ukončí (přestane bublat voda ve kvasné zátce a zmizí pěna na povrchu mladiny), pivo je připravené na lahvování. Pokud chcete provést měření hustoměrem, naměřená hodnota by měla být nižší než 1.013 (v případě přípravy 23 l), nebo nižší než 1.016 (v případě přípravy 18 l). Všeobecně Lager a Winter kvasí trochu déle než Traditional a Dark.
4. Lahvování
Před lahvováním přidejte do vydesinfikované lahve 5 g cukru nebo dextrózy a 1 l piva na sekundární kvašení. Lahev uzavřete a lehce promíchejte. Nepřekračujte uvedené množství cukru. Pokud jej dáte více, v lahvi bude nadměrný tlak, který může roztrhnout lahev, nebo pivo po otevření vypění ven.
5. Sekundární kvašení a zrání
Nechejte lahve stát týden při pokojové teplotě a poté umístěte na chladné místo (5-10 °C). Po dalším týdnu ležení můžeme pivo začít pít, ale ideální doba ležení je v tomto případě 1-2 měsíce. Pivo nalévejte do sklenice opatrně tak, aby sediment kvasinek zůstal v lahvi.
Název kitu |
Objem v l |
Kvasný cukr v kg |
Obsah alkoholu | ||
Lager 1,5 kg |
18 |
23 |
1 |
6,3 |
4,9 |
Bitter 1,5 kg |
18 |
23 |
1 |
6,3 |
4,9 |
Premium Lager |
18 |
23 |
1 |
6,3 |
4,9 |
Talvi (Winter) |
18 |
23 |
1 |
6,3 |
4,9 |
Perinteinen (Traditional) |
18 |
23 |
1 |
6,3 |
4,9 |
Tumma (Dark) |
18 |
23 |
1 |
6,3 |
4,9 |
Složení Sladový a ječný extrakt, invertní cukr, chmel, pivovarské kvasinky.
Vážení zákazníci,
dovolujeme si Vás
informovat, že jsme na e-shopu nainstalovali vyhledávací nástroj
Doofinder, za účelem zlepšení vnitřního vyhledávání.
Nabízí rychlé, relevantní a personalizované výsledky. Nástroj má pomoci Vám, zákazníkům, snadněji najít to, co hledáte.
Prosíme Vás proto o zpětnou vazbu, kterou můžete uvést v objednávce do POZNÁMKY.
Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat:
eshop@proneco.cz.
Děkujeme za Váš čas a
pochopení.