Plod jalovce (jalovčinka)
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Polozapomenutá přísada do piva, která dodává borovou, kořenitou, hořce nasládlou, pryskyřičnou chuť. Přidává se do tradičního finského pivního stylu Sahti, nebo v některých oblastech Belgie do piv typu Tripel. Poslední dobou jsou jalovčinky přísadou, která v řemeslném pivovarnictví nabývá na popularitě. Lze ji přidat do vánočních piv, růzdných klonů stoutů a porterů, nebo do hybridů IPA.
Plody jalovce jsou močopudné, prokrvují sliznici trávícího traktu a zlepšují trávení. Působí proti nadýmání, ulehčují i dýchání.
Obvyklé dávkování na 20 l piva je 5-30 g rozmačkaných jalovčinek 10 minut před koncem chmelovaru.
Vážení zákazníci,
dovolujeme si Vás
informovat, že jsme na e-shopu nainstalovali vyhledávací nástroj
Doofinder, za účelem zlepšení vnitřního vyhledávání.
Nabízí rychlé, relevantní a personalizované výsledky. Nástroj má pomoci Vám, zákazníkům, snadněji najít to, co hledáte.
Prosíme Vás proto o zpětnou vazbu, kterou můžete uvést v objednávce do POZNÁMKY.
Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat:
eshop@proneco.cz.
Děkujeme za Váš čas a
pochopení.