Dubové čipsy se středním ožehem
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Dubové čipsy se středním ožehem, které lze využít při výrobě vína i piva.
Původ Francie
A. Výroba vína
Dubové čipsy mají podobný efekt jako při zrání v barikových sudech. Senzorická optimalizace, vylepšení taninové struktury a barvy vín. Vytváří výrazné dřevité a vanilkové tóny. Pro dosažení optimálních vlastností, je možné kombinovar různé druhy čipsů. Pomočí čipsů je možné překrytí nezralých tónů, slabších těkavých projevů a zakulacení senzoricky kostrbatých vín, nebo vytvoření dojmu barikových vín.
B. Výroba piva
V pivu vytváří chuťový efekt ležení v dubovém sudu, v tomto případě obohacenou o výraznou chuť dřeva s tóny vanilky. Výborně se hodí do pivních stylů Stout a Imperial Stout.
Aplikace
Tyto čipsy z francouzského dubu mohou být přidány do piva kdykoli (ideální je umíštění v tanku, KEGu nebo kyvetě). Podle typu piva, použitých čipsů a dávkovaného množství může být kontaktní čas od několika dnů až po více dnů.
Dávkování
Podle požadované intenzity 50-300 g/ 100 l. Kontaktní čas - obvykle 5 - 30 dní.
Pro zesílení rozvoje aromat dřeva a ožehu se doporučuje kontakt s kyslíkem. Přečerpávání nebo míchání se vzduchem způsobí zakulacení a harmonizaci taninů a aromat ožehu.
Čipsy se vyrábějí z amerického, francouzského nebo německého dubu. Rozhodující pro použití je rychlost růstu dubu a také klima lokality. Upřednostňuje se pomalý růst dubu a chladné klima.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice
Vážení zákazníci,
dovolujeme si Vás
informovat, že jsme na e-shopu nainstalovali vyhledávací nástroj
Doofinder, za účelem zlepšení vnitřního vyhledávání.
Nabízí rychlé, relevantní a personalizované výsledky. Nástroj má pomoci Vám, zákazníkům, snadněji najít to, co hledáte.
Prosíme Vás proto o zpětnou vazbu, kterou můžete uvést v objednávce do POZNÁMKY.
Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat:
eshop@proneco.cz.
Děkujeme za Váš čas a
pochopení.