Historický druh belgického tmavého sladu. Při výrobě je použit specifický postup dvojitého sušení. Má jedinečnou, velmi složitou chuť a vůni. Dodává silné karamelové aroma s jemnějšími tóny spáleného cukru, rozinek, sušených třešní a švestek. Může také dodávat tóny čokolády nebo praženého sladu, ale bez svíravosti nebo hořkosti. Speciální B podporuje tmavě hnědou barvu a dodává pivu tělo a podporzje stabilitu pěny.
Doporučujeme jej k vaření klasických belgických pivních stylů jako Trappistický Ale, Dubbel a Dark Strong Ale, úspěšně jej lze také přidat do Doppelbocku, Brown Ale nebo tmavých piv a porterů, kde zajímavě rozvíjí chuť.
Barva (EBC) 300
Extrakt v sušině min 77 %
Celkový podíl ve směsi sladů max. 10 %.
Vyrábí sladovna Castle Malting v Belgii.