Beerzym® AMYL HT je kapalný speciální enzym pro zkapalňování škrobu při výrobě piva se sladem a látkami pomocnými při odbourávání škrobu metodou odvarového rmutování nebo při odbourávání škrobu ve vařiči obilovin při teplotách do 95 °C.
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Popis produ
ktuBeerzym® AMYL HT je kapaln
ý speciální enzym pro zkapalňování škrobu při výrobě piva se sladem a látkami pomocnými při odbourávání škrobu metodou odvarového rmutování nebo při odbourávání škrobu ve vařiči obilovin při teplotách do 95 °C. Hlavní aktivita enzymu je založena na termostabilní alfa-amyláze (1,4 - alfa-D-glukan-glukanohydrolaza EC 3.2.1.1). Zkapalnění želatinovaného rozdrceného škrobu v pivovarských rmutech při teplotách do 95 °C. Jako endo-enzym Beerzym® AMYL HT hydrolyzuje 1,4-alfa-D-glykosidické vazby v molekule škrobu. Produkty vytvořené tímto způsobem jsou alfa-limit dextriny a oligosacharidy.
P
ři aplikaci Beerzym® AMYL HT je třeba dodržovat platné potravinové předpisy dané země.
Charakteristiky enzymu rozsah aktivity enzymu je mezi pH 5,0 - 9,0, optimální je při pH 6,5 v přítomnosti substrátu a vápníku.
Rozsah teplot se pohybuje od 30 °C do 100 °C, max. 105 °C, optimální teplota je v rozmezí 90 - 95 °C v přítomnosti substrátu, vápníku a optimální hodnoty pH. Diagramy 1 a 2 ukazují vliv teploty a hodnoty pH na enzymatickou aktivitu Beerzym® AMYL HT.
D
ávkováníBeerzym® AMYL HT je nezbytn
ý v procesu vaření piva, když v důsledku použití přídavků (ječmen, rýže, kukuřice) není aktivita alfa-amylázy sladové části dostatečná pro zkapalnění škrobu. Dávka enzymu závisí na kvalitě suroviny, teplotě a době kontaktu.Orienta
ční hodnota 80 - 240 ml/t přídavkuN
ařeďte Beerzym® AMYL HT studenou vodou. V případě metody odvarového rmutování se ředění enzymu přidává přímo do rmutovací vody, před přidáním šťávy nebo, pokud používáte vařič obilovin, přidá se k již rafinovanému doplňku. Enzym je aktivní v rozmezí pH kaše až do 95 °C).S
kladováníOptim
ální skladování je při 0 - 10 °C. Vyšší skladovací teploty vedou ke snížení životnosti. Vyhněte se teplotám nad 25 °C. Pevně uzavřete obaly a brzy spotřebujte.Vážení zákazníci,
dovolujeme si Vás
informovat, že jsme na e-shopu nainstalovali vyhledávací nástroj
Doofinder, za účelem zlepšení vnitřního vyhledávání.
Nabízí rychlé, relevantní a personalizované výsledky. Nástroj má pomoci Vám, zákazníkům, snadněji najít to, co hledáte.
Prosíme Vás proto o zpětnou vazbu, kterou můžete uvést v objednávce do POZNÁMKY.
Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat:
eshop@proneco.cz.
Děkujeme za Váš čas a
pochopení.